Om mig och min hundfilosofi

Jag heter Annica och är utbildad hundinstruktör genom Karisma hundutbildningar.
Jag bor i Latorp strax utanför Örebro och har haft hundar hela livet. Sedan ett antal år är jag föreståndare för ett hunddagis inom kommunal LSS-verksamhet.
Tillsammans med Hund är min verksamhet där jag erbjuder hundkurser med en fungerande hund i vardagen som ett centralt mål. Det drivs som ett enskild FA-företag.

Hund och människa ska må bra i sin relation till varandra och det uppnås genom respektfullhet. Ansvaret för det ligger hos människan. Min roll är att tillföra kunskap och det tankesätt kring människa-hund som jag anser kan åstadkomma den relationen. Vi måste vara ödmjuka inför hunden som art och dess behov samtidigt som vi leder dem rätt i det mänskliga samhälle som den ska fungera och leva i. Du måste kunna ställa rimliga krav på hunden så att det utifrån er relation och samhällets norm blir bra, och detta ska ske på ett för hunden positivt sätt.

Det ska vara roligt att vara hundägare och det ska vara roligt att vara hund, och utefter den tanken bedrivs upplägget i mina kurser.

Hund tigger vid bordet